FAQ


Veel gestelde vragen

Een abonnement kan je afsluiten op de gym; er zijn er 3. Je hebt dan toegang tot alle lessen die worden gegeven. Afhankelijk van de duur gaat je maandbedrag omlaag. €70 per maand bij een 9 maanden-abonnement, €85 per maand bij een 5-maanden abonnement en €100 voor als je één maand wilt trainen.

Een proefles kost €12,50- en geeft je toegang tot alle lessen van die avond. Je mag zelf kiezen of je er één meedoet of meerder. Bevalt het? Dan kun je een abonnement afsluiten – of een strippenkaart nemen. 

Eerst de proefles! Zorg ervoor dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent, dan kunnen wij je uitleggen wat je kunt verwachten en heb je tijd om een ‘waiver’ te tekenen. Zonder waiver kan je niet deelnemen aan de les.

Ja, dat kan zeker! Wij vinden het belangrijk dat iedereen op haar/zijn niveau aan de les mee doet. Je bepaalt je eigen grenzen. En voor de ultra-beginner hebben we de GRIP-method cursus voor zowel MMA als grappling. Hierbij leer je de finesses van een armklem, welke vechtafstanden er zijn en hoe een fatsoenlijke twi chagi in z’n werk gaat, en meer, zodat je allround MMA-kennis hebt, voor je meedoet met de gewone lessen.

Wij vinden het belangrijk dat je jouw eigen grenzen aangeeft. Je hoeft dus niets! Wil je niet sparren? Prima. Wil je alleen op het lichaam sparren? Ook goed. We sparren met respect voor elkaar, je bent niet verplicht om mee te doen en je mag pauzeren. Wanneer je zelf alles zelf onder controle hebt, leer en durf je meer; dat sport wel zo fijn. Overigens, tot 18 jaar wordt er bij ons sowieso niet op het hoofd geslagen. Daarnaast geven we ook grappling, daarbij kun je flink knallen zonder de impact van trappen en stoten op je lichaam.

Je hoeft geen sportschoenen mee te nemen. Wij trainen blootsvoets. Bij kracht- en conditietraining volstaat sportkleding. Bij grappling en worstelen is een rashguard verplicht, vanwege het huid op huid contact. Bij MMA heb je nodig: een bitje, MMA-handschoenen, scheenbeschermers, zwachtels en kniebeschermers. De eerste keer dat je komt trainen mag je handschoenen en scheenbeschermers van ons lenen. Check hier alle gear.

Voor jongeren van 13 tot 16 jaar hebben wij MMA junior. Vanaf 17 jaar mag je meedoen met de lessen voor volwassenen. Natuurlijk wel met toestemming van je ouders of voogd. Zij zullen daarvoor een ‘waiver’ moeten ondertekenen. Wij vinden het fijn om hen even op de gym te ontmoeten zodat ook je ouders weten in wat voor gym jij traint.

Daarvoor hebben we de strippenkaart. Deze kaart geeft je in drie maanden tijd toegang tot 10 lesdagen die je zelf kiest. Een strip is geldig voor een lesdag, je betaalt dus per dag en niet per les! Kosten €100,-.

Wij geloven in een leven lang fit door sport en de basis hiervoor leg je al vroeg. Daarom bieden wij verschillende kinderlessen aan. De ‘Superhelden’ les is er voor de kleintjes van 4 tot 8 jaar oud. Daarnaast hebben we ‘MMA Kids’ voor kinderen van 9-12 jaar en ‘MMA junior’ is er voor de pubers van 13- 16 jaar. 

Nee. Vrouwen en mannen trainen bij R-grip gemengt. Hier kiezen we heel bewust voor. Vrouwen kunnen bij R-grip aan alle lessen meedoen. Wij zorgen ervoor dat alles veilig en respectvol verloopt tijdens de lessen. Het gebeurt dan ook niet zelden dat vrouwen hun mannelijke trainingspartners in een armklem leggen!

Wij zijn een MMA-gym met een old skool martial arts-mentaliteit, en wij willen dat iedereen veilig kan trainen en met plezier de mat opstapt. Om dit te garanderen hebben wij een aantal huisregels, die wij de dojo-etiquette noemen.

In de volgende situaties kan het abonnement bevroren worden: wanneer je geblesseerd bent en een doktersverklaring hebt, of als je zwanger bent. Dan kunnen wij maximaal 6 maanden je lidmaatschap pauzeren met een minimum van 1 maand.  Dit kan dus niet als je voor een langere periode op vakantie gaat. Dan is de keuze aan jou of je het abonnement wilt opzeggen of door laat lopen. Houd er rekening mee dat er 1 maand opzegtermijn is. Wij pauzeren ook niet met terugwerkende kracht, dus geef je blessure op tijd aan.

Empty section. Edit page to add content here.